Biografi


Få et bedre indblik i Mathilde Falchs univers, og lær hvordan Mathilde Falch satte sine egne fodspor ind i musikken

Mathilde Falchs debut, musikkarriere og udvikling i sin egen musik og lydbillede


Mathilde pladedebuterer i januar 2009 med singlen ‘Måske om 5 år’, men inden da har man allerede kunnet opleve hende live både som soloartist og med eget band på de mindre klubscener i Danmark.


Senere på året stifter Mathilde Falch sit eget pladeselskab, Just For The Record. Navnet bliver valgt efter en afstemning på Facebook, hvor fans kommer med forslag til navnet, og Just For The Record (foreslået af komikeren Lars Hjortshøj) vandt stort. Det er typisk for Mathilde Falch at involvere sine fans i de ting, hun foretager sig.


I efteråret 2009 TV-debuterer Mathilde i et enkelt afsnit af DR-serien Livvagterne, hvor man bl.a. kan opleve hende synge ‘Solen Er Så Rød, Mor’. Debutsinglen bliver fulgt op af EP’en ‘Kom Med Mig’ i 2010. EP’en får gode anmeldelser og titelnummeret herfra kan i øvrigt også høres i Livvagterne.

Første turné og anmeldelser


Mathilde Falch tager i 2010 på den første længere turné med eget band, og på denne måde når hun ud til et lidt bredere publikum. Efterhånden er hun ved at have sparret penge nok sammen til at gå i studiet og indspille debutalbummet ‘Lad Mig Gå Fri’. Albummet udkommer i februar 2012 til positiv omtale og gode anmeldelser i medierne.


Jyllandsposten skriver bl.a.: "Mathilde Falch er en imponerende moden og fuldt flyvefærdig sangskriver", mens Søndagsavisen noterer: "Det oser langt væk af nærvær, indlevelse og gennemtænkte tanker og tekster."

Gennem årene


I 2012 begynder Mathilde Falch at fylde sin kalender med liveoptrædener, og hendes vedholdenhed og dedikation etablerer hende som en seriøs og lovende ung sangskriver med rock i blodet, langt mere end de fleste af hendes samtidige. Sammen med sit band bliver hun også hyppigt booket til at optræde på nogle af landets større festivaler, herunder hendes debut på Smukfest i Skanderborg i 2013.


I 2013 indleder Mathilde Falch et samarbejde med guitarist og producer Søren Christensen fra bandet The Blue Van. I Søren Christensens lille hjemmestudie i en kælder på Nørrebro indspiller de en række sange, som i 2014 kulminerer i Mathilde Falchs andet album, "Bag Mine Øjenlåg".


Året 2015 markerer udgivelsen af Mathilde Falchs tredje album, "Alle Taler", som blandt andet bliver kåret som 'Ugens Album' på P4.


I 2017 udgiver Mathilde Falch sit fjerde album, 'Som Børn På Ny', som igen høster femstjernede anmeldelser. I sin anmeldelse af albummet 'Som Børn På Ny' skrev Klaus Lynggard fra Dagbladet Information blandt andet følgende: "Mathilde Falch konfronterer skånselsløst sine dæmoner på dette modige og nødvendige udspil. Som en kontrast til overfladiskhed og ligegyldighed er Mathilde Falch en nødvendighed; hun rapporterer fra de ødelagte steder i sindet, som de fleste af os har besøgt og er alt for bekendte med, men som vi ofte bagatelliserer eller fejer ind under det famøse gulvtæppe for at bevare den gode stemning."


I 2021 medvirker Mathilde Falch i det populære tv-program på TV 2 'Toppen af Poppen' med blandt andre medvirkende som Malte Ebert og Simon Kvamm, samt udgiver det længeventet album "Solen Brænder" som blandt andet indeholder populære numre såsom Planken Ud, Suk og Mellem Mig Og Gud.


Sammenhængende med dette, kan Mathilde Falch også stolt betegne sig som en af landets mest aktive live musikere, der årlig besøger og spiller for musikglade danskere.


Privatliv


Mathilde Falch bliver i sommeren 2012 gift med komikeren Jesper Juhl. I stedet for at holde tale til sin gom vælger Mathilde at skrive en sang med titlen ‘Når Du Er Her’. Sangen udkommer som single i efteråret 2012 og følges op af bl.a. en stribe solo-koncerter, hvor man også kan høre Mathilde Falch fortælle om sin sejr over den spiseforstyrrelse, der tidligere har præget hendes liv. I 2017 blev paret forældre til Leo. 

Mathilde Falch sætter fokus på psykisk sårbarhed


Mathilde Falch har et tæt samarbejde med Landsforeningen SIND, hvor Mathilde Falch også i 2015 blev udnævnt som ambassadør. Det har stor betydning for Mathilde Falch at sætte fokus på psykisk sårbarhed og at være med til at nedbryde tabuerne deromkring, og man møder hende også som solist/foredragsholder ved arrangementer, der netop har fokus på denne side af livet. Mathilde Falch er ligelededs ambasasdør for Red Barnet, MOT og Projekt Hjemløs.